Mottó

„Ha veszel, megtelik a kezed, ha adsz megtelik a szíved.” (Margarete Seemann)

Gyerekkönyvek
Nagyon sok értékes könyv lát napvilágot manapság, de sajnos sok, nagyon igényes kivitelű, drága, szakmai anyagát tekintve azonban kevésbé magas színvonalú kiadvány is  megjelenik a könyvesboltokban. Saját ízlésünk szerint ajánlunk egyet-egyet minden hónapban mamáknak és babáknak, nem feledkezve meg a régebben megjelent, de értékállónak bizonyult művekről sem, melyek antikváriumban, vagy az internetes könyvesboltokban még fellelhetőek.


A láthatatlan fonal PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Csányi Nikolett   

alt„Azokat, akik szeretik egymást, összeköti egy láthatatlan fonal. Akkor is, ha éppen távol vannak egymástól. Sőt, még akkor is, ha az egyikük már nem is él. Aki szeret valakit, soha nem lesz egyedül.” – Ez a alapgondolata Patrice Karst valóban lírai szépsépségű mesekönyvének.

A mesekönyvet elsősorban azoknak a gyerekeknek ajánlom, akik szoronganak az elválástól (óvodai beszoktatás vagy iskolakezdés kapcsán). Hasznos lehet akkor is, ha valamilyen veszteségélmény érte őket: haláleset, válás, költözés. Elalvási problémák esetén is segíthet.

Bővebben...
 
Vadadi Adrienn: Leszel a barátom? PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Zentai Edit Rita   

Pozsonyi Pagony Kft. 2013

altOviba menni kötelező. És ezen kívül oviba menni remek dolog is! Erről szól a könyv tizenöt kis meséje. A főhős Lea, az ő életének mindennapjai, és persze kis ovis társainak mindennapjai elevenednek meg a lapokon. A mesék története mindig egyszerű, de ez az egyszerűség maga a kisgyerekek élete. Mit tartogat egy esős nap, kell-e aludni délután, kinek született kistestvére, mit szabad, és mit nem szabad behozni az óvodába, milyen, amikor mindenkinek kiesik a foga, milyen és miért rossz a rosszalkodás? Felnőttként azt gondoljuk, ezek nem számítanak, nincs jelentőségük az élet dolgainak forgatagában.

De a kisgyermekünknek ez az élete – vegyük őt komolyan, amikor a saját élményeit meséli. Ebben jó példát mutatnak a könyv felnőtt szereplői. Keretet adnak, biztonságot nyújtanak, megoldást keresnek. Ráhangolódnak a gyerekek szükségleteire, de mutatják a fejlődés útját is.

Bővebben...
 
Axel Scheffler - Pipp és Polli sorozat PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Csányi Nikolett   

altMásfél, két - három éves gyerekek szüleinek szeretettel ajánljuk az Axel Scheffler által jegyzett Pipp és Polli sorozatot. Ez idáig négy darabja jelent meg nálunk a sorozatnak: A kis tócsa, A piros lufi, A szuper roller és a Hurrá, havazik.
A Pipp és Polli könyvek mérete éppen gyerekkézbe való, az illusztráció részletes, önálló nézegetésre is alkalmas és az 1-2 mondat, ami oldalanként a könyvben olvasható, éppen megtartja egy kisgyerek figyelmét a következő lapozásig. Felnőtt szemmel is szépek a könyvek: karakteresen, szellemesen illusztráltak.

Bővebben...
 
Alona Frankel: Elefántkönyv – Kiselefánt születik PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Csányi Nikolett   

Pozsonyi Pagony Kiadó 2011

altSzerencsére egyre több könyv kapható már, ami a kistestvér érkezésével foglalkozik. Ezek segítségével felkészíthetjük a leendő nagytesót a kisebb testvér érkezésére. Most egy olyan könyvet ajánlunk, amit a legkisebbekkel nézegethetünk a téma kapcsán. Alona Frankel könyve már két éves korú gyerekek számára is megfelelő, hogy a témáról beszélgessünk. A könyv egyszerű szavakkal és gazdag képi világgal segít feloldani a testvérféltékenység konfliktusát. A történet szerint a fehérelefánt családban kiselefánt születik. Mindenki boldog, de a nagyobb testvér dolga az elefántoknál sem könnyű. Mindenki csak Elefántbabára figyel, nem csoda, ha Kiselefánt legszívesebben visszaküldené a kisbabát a mama hasába.

Bővebben...
 
Pikler Éva: Balatoni böngésző PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Zentai Edit Rita   

Kolibri Kiadó, 2013

altUgyanezen kiadótól korábban már ajánlottunk egy böngészőt, budapesti helyszíneken követhettük nyomon a repülővel érkezett látogatókat. Egy fiatal magyar képzőművész munkája az a könyv is, éppen úgy, mint ez, amelyet most ajánlok, ami szintén a hazai fiatal könyves generáció egyik tagját dicséri.

Minden böngészőnél fontos a jó kerettörténet, mi az, amiért hőseinket követjük lapról-lapra, helyszínről helyszínre. Itt az állandó szereplők iskolás gyerekek, akik tanárukkal kirándulni jöttek, és egy éjszakai vihar során holmijuk egy részét szertefújja a szél. Ezeket a holmikat összegyűjteni járják körbe a Balatont, mi pedig lapozzuk a könyvet – újabb és újabb mini-történeteket megismerve. Hőseinkkel a füredi mólótól indulunk és kalandozunk a vízben, a vízen és a szárazföldön. Az öt gyerek és a kísérőtanár nem az egyedüli szereplők: a valós helyszíneken a valós emberek és állatok tevékenykednek, olykor mesés, szürreális kontextusban jelennek meg.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 5