Jó tanácsok

Mosolygó Mari jó tanácsait, trükkjeit és praktikáit oolvashatják itt az érdeklődők fözésről és sütésről, vásárlásról, egészségről és unokákról ...Gesztenyefőzés otthon PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Mosolygó Mária   

altGesztenye főzelékhez vehetünk natúr mirelit gesztenyét,de finomabb(és biztosan tudjuk,hogy natúr) az otthon készített. Előző nap beáztatjuk langyos vízbe. Pár óra áztatás után,bevagdossuk,és sütőpapíron megsütjük.
Kiskanállal kikaparjuk.
Nincs olyan kisgyerek,aki ne szeretné ezt az önmagában is édes csemegét.

Bővebben...
 
Párolás PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Mosolygó Mária   

altA párolás az egyik legegszsgesebb konyhatechnikai módszer. A párolt zöldsgek finomak, valamint változatosabb lesz a kicsik étrendje segítsgükkel. Elkészítésük gyors, semmivel sem több, mint a főzelékeknek.
Akinek van párolóedénye,csak"beledobálja" a hozzávalókat,és 15-20 perc múlva már tálalhat is.Teflon edényben készítsük az ételt, de lehet sütőben is párolni. Amikor párolunk,elhagyhatjuk a zsiradékot,és liszt sem kerül az ételbe.

A párolt zöldségek a hozzátáplálás kezdetén is jó szolgálatot tehetnek. Bátrabb szülők a baba kezbe nyomhatnak egy-egy párolt répát, vagy brokkolirózsát.
Kirándulásokon, játszóterezéskor egészséges nasit vihetünk magunkkal. Tényleg pár perc alatt kész a zöldség, és a gyerekek szívesen fogasztják ezt elemózsiaként.

Pindur tipp:A párolást mindig lefedve végezzük.

Bővebben...
 
Karácsonyi készülődés PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Mosolygó Mária   

altNagy megterhelést jelent, mind fizikailag, mind lelkileg, hogy 24.-én estére minden a helyén legyen. Tapasztalatból írom, kezdjünk el már most készülődni, hogy elkerüljük a kapkodást. Nagyon fontos, vonjunk be minden család tagunkat!

A takarításra csak annyira térnék ki, higgyük el, a függönyt hibátlanul fel tudja tenni a férjünk is. Az ő kezüktől is ragyogni tud a lakás. Ha egy-két hiba becsúszik, a Jézuska azért még szenteste hozzánk is eljön.

Bővebben...
 
Mit főzzek? PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Mosolygó Mária   

altGyakori kérdés "Mit főzzek?" - megpróbáltam összegyűjteni azokat a főzelék alapokat, melyek frissen mind kaphatóak. Nem heti bontásban írom hiszen, mindenki maga tudja, érzi, mit eszik szívesen gyermeke, és éppen mennyi ideje van főzni.

Fontos szempontok azért vannak!
- ha egyik nap puffasztó főzeléket főztünk,másnap könnyedebbet válasszunk (zöldborsó,káposzta félék,karalábé,karfiol)
- "színtelen"főzelék után vmi színest válasszunk (karfiol után saláta)
- feltétet is meg kell választanunk: A májat nagyon sok baba nem kedveli (élettani hatása miatt egy héten csak egyszer ajánlott), így ezt édesebb ízű főzelékre tegyük.
- nyáron nem kell minden főzeléket liszttel készíteni.
Ha egy főzeléket nem szívesen fogyaszt gyermekünk,ne erőltessük. Próbálkozzunk 1-2 hét múlva! Nagyon fontos,soha ne erőltessük az evést.

Bővebben...
 
Tavaszi-nyári főzelék alapanyagok PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Mosolygó Mária   

altA tavaszi-nyári szezonban valamennyi főzeléket készíthetjük friss alapanyagokból újburgonya sűrítéssel!

Ilyenkor a friss főzelék alapanyagok gyenge zöldségek, így csak nagyon rövid ideig pároljuk,fedő alatt!

A parajra öntsünk egy pici vizet (alig lepje el), amikor felforrt, öntsük le a vizet, majd kezdjük el párolni (elveszti kesernyés ízét)!

A spárga akkor friss,ha alsó szár része nedves!

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 4