Zabpelyhes keksz PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Mosolygó Mária   

altEgészséges, könnyen elkészíthető, lisztmentes, és cukor nélkül is finom. Ideális rágcsa a kicsiknek, de a nagyok se fognak megsértődni, ha megkínáljuk őket. 

Hozzávalók:

25 dkg zabpehely
10 dkg vaj
1 közepes alma
2 evőkanál lenmag
2 tojás
2 marék aszalt szilva (apróra vágva)
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor (holland)
1evőkanál tört fahéj
4 marék mandula, sótlan mogyoró, dió(vegyesen)
1 kis marék áfonya

Elkészítés:

Zabpelyhet, magvak 3/4 részét ledaráljuk. Az almát lereszeljük. Hozzáadjuk a tojásokat és a vajat, majd jól gyúrjuk össze: ez lesz a tészta, liszt nélkül. A kapott masszába belekeverjük a maradék magvakat, fahéjat, kakaóport, lenmagot, aszalt szilvát, zabpelyhet. Jól elkeverjük, hogy formázható masszát kapjunk. Kisebb keksz alakúra formázzuk.


Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és mindegyik közepébe egy áfonyát nyomunk. Előmelegített sütőben, 180fokon 20 perc alatt készre sütjük.

Sütis dobozban sokáig eláll. Kezdők is bártan megpróbálkozhatnak vele!