Párolt csirkemell PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Mosolygó Mária   

altHozzávalók:

1db.csirkemell filé

1/2dl víz

Kislábas fedővel

Elkészítés:

A húst alaposan megmossuk,2-3 darabra vágjuk és 1/2dl vízben puhára pároljuk (10-15 perc).
A baba életkorának megfelelően turmixoljuk, vagy apróra vágjuk.
Adagonként le is lehet fagyasztani.
Ha nagyobb gyerekeknek készítjük, párolhatjuk olajon 1 gerezd fokhagymával ízesítve (10-15 perc).
Nekik süthetjük pirosra, így még ízletesebb.

Tippek:
A lisztet mindig hideg folyadékban keverjük el, és így adjuk a meleg főzelékhez!


Honnan tudjuk,hogy friss a hús?
A pulton ránézve szép rózsaszín,nincs rajta nyálka.
Ilyen melegben csak nagyon megbízható helyről vásároljunk húst!
Ha hazaértünk,első dolgunk a hús előkészítése legyen,és ha nem használjuk fel azonnal, megmosva tegyük a mélyhűtőbe, ráírva mit tettünk el és mikor!