Céklafőzelék PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Mosolygó Mária   

altHozzávalók:

1 csomó cékla (most még így árulják)
2 kisebb burgonya
1 evőkanál olaj vagy margarin
1 evőkanál liszt
ízlés szerint pici cukor (maga a cékla édes)
tápszer vagy tej

Előkészítés:

A céklát alaposan megmossuk, nagyobb leveleit leszedjük,a kis zsenge hajtásokat felhasználjuk.
Vékonyan meghámozzuk,kockára vágjuk.
Burgonyát meghámozzuk,felaprítjuk (azonos nagyságúra, mint a céklát).

Elkészítés:
A céklát annyi vízben,hogy bőven ellepje,feltesszük főni.
1O perc főzés után hozzátesszük a burgonyát.
Amikor mindkettő vajpuha -a baba korának megfelelően-, elkeverjük a lisztet a tejjel.

(Tipp: Ha tápszerrel készítjük, vízzel keverjük el, a tápszert utólag tegyük hozzá. )
Hozzáadjuk a céklához, egyet forraljuk és ízlés szerint esetleg kevés cukorral ízesítjük.