Mottó

„Ha veszel, megtelik a kezed, ha adsz megtelik a szíved.” (Margarete Seemann)

Csányi Nikoletta pedagógiai szakpszichológus PDF Nyomtatás E-mail


altCsányi Nikoletta vagyok, pedagógiai szakpszichológus.

A gyermekvédelemben 1999 óta dolgozom. Munkám szerves része, hogy a nálunk élő babákat ellátó gondozónők munkáját segítsem tanácsaimmal. Az itt alkalmazott nevelési elvekről további írásokat találnak az oldalon, az érdeklődők. Jó szívvel ajánlom figyelmükbe.

Részt veszek továbbá az örökbefogadások segítésében is. Nagy öröm abban segíteni, hogy a megfelelő kapcsolat kialakuljon örökbefogadó és örökbefogadott között. A szülők későbbi visszajelzései is fontos tanulási pontok számomra, és természetesen nagyon jó találkozni a vissza-visszalátogató családokkal, gyerekekkel.
2013 januárja óta pedig saját kislányom segítségével is gyakorlom a szülői mesterséget. 

Meggyőződődésem, hogy a babák (az egészen piciktől a nagyobbakig), akkor nyugodtak, kiegyensúlyozattak és elégedettek, ha az őket ellátók is azok. A legfontosabb tehát, a nyugalom és az önbizalom. Minden anyukának el kell hinnie, azt, hogy a legjobb dolog, ami a babájával történhet, az Ő. Ezen a honlapon olvasható írásaimnak is ez a legfőbb mondanivalója, a tájékoztatatás, információ átadás, pszichoedukáció mellett.

Úgy gondolom a munkám során megszerzett sokrétű tapasztalat segít az itteni tanácsadásban, konzultációban is.

Hiszek abban, hogy csak az a rossz kérdés, amit nem teszünk fel…
Várom kéréseiket, észrevételeiket, tapasztalataikat, valamint jó böngészést kívánok.

Remélem, találnak hasznosítható információkat az oldalon, ami könnyebbé teszi a gyermeknevelés nem mindig egyszerű pillanatait.

Témák, kérdések amivel kapcsolatban közösen megkereshetjük a választ a tanácsadás során:

szülés utáni hangulatingadozások, szülésélmény feldolgozás,kimerültség, a csecsemőgondozás különböző területei, problémák a baba táplásása, megnyugtatása, napirendjének kialakítása kapcsán, a baba esetleges elérő fejlődésmentével kapcsolatos kérdések, örökbefogadás, kisgyermekek beilleszkedési, alvási, evési nehézségei, stb.

Elérhetőségeim:

elektronikusan: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
telefonon: 06308335751 

Tanulmányaim:

EKF magyar szak
KRE-BTK pszichológia szak 
ELTE PPK pedagógiai szakpszichológiai szakvizsga