Thigrincs meséi
Rimpidim és Ferkó különös története I. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Németh-Kovács Nóra   

altFerkó ezt a történetet mesélte el Rimpidimnek, a tea kortyolgatása közben:

„Tudod, nekem sok testvérem van. Nagyon sok. Öten vannak, három fiú és két lány. Nagyon szeretem őket, de most nagyon haragszom rájuk. Nem hagynak nekem nyugton soha. Picike a házunk, nincs is külön szobám, hárman alszunk egy szobában. Csak egy szekrénybe tudom pakolni a holmimat, de oda is betette a hugi a játékait. Tudod, én oviba járok, ott folyton elveszik tőlem az autókat. Meg a vonatokat is. Ha tornyot építek kockából (már nagyon magasat tudok, ügyesen, és nem is dől el), akkor odajön valaki, és ledönti. Meg nem férek el az asztalnál sem, meglöknek, és kiömlik a leves. Ha otthon vagyok, olyan jó lenne úgy játszani, hogy nem vesz el tőlem senki semmit sem. De otthon is jön hugi és öcsi, és elcsennek mindent. Ha meg bemegyek a nagytesókhoz, kizavarnak, hogy hozzájuk túl kicsi vagyok. Hát ezért megyek világgá. Hogy egyedül legyek végre.”

A mese folytatódik ...
 
Rimpidim PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Németh-Kovács Nóra   

altRimpidim különleges kis lény volt. Több dolog miatt is így érezte ő maga is, és tulajdonképpen mindenki, aki csak találkozott vele. Bár nem voltak túl sokan, akik találkoztak vele. Egyrészt mert szeretett láthatatlan lenni, és úgy nehéz valakivel találkozni, egyáltalán észrevenni valakit. Aztán mert nem volt egy túl barátságos természet, eléggé visszahúzódó életet élt, magányosan élt kis kunyhójában, ami valami rejtélyes ok miatt egy fa legeslegeslegeslegtetején volt.

Ennyi elég is lenne, de Rimpidim ráadásul kék volt, kis manóra hasonlított, irtó picike keze és lába volt, pisze orra, és ehhez képest óriási pocakja. De még valami óriási volt rajta, illetve benne: a szíve. Kevéske barátja és sok-sok idegen ismerőse mind tudta róla, hogy mindenkin segít, aki csak bajban van. Még az emberek is tudták ezt, főleg a kisgyerekek, és a vékony, kérlelő kis gyerekhangoknak nem is tudott ellenállni a furcsa kis manó…

A mese folytatódik ...
 
Milliónyi betlehemi csillag PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Németh-Kovács Nóra   

altAdvent negyedik vasárnapja volt. Fényesen ragyogtak a gyertyalángok az adventi koszorúkon. Mindenhol érezni lehetett a várakozás izgalmát. Hamarosan megünneplik az egész világon a kis Jézuska születését!

Az angyalok éjt nappallá téve szorgoskodtak. Nagy halomban álltak a szebbnél szebb díszek, ami világszerte a fenyőfákat fogják díszíteni, hogy csodaszép karácsonyfává változtassák a tengerzöld fákat. Szivárványként ragyogtak az üveggömbök, picikék és óriásiak. Kis gyertyák várták, hogy fényükkel ékesítsék a karácsonyfákat. Fényes, csillogó, vidám papírdíszek sorakoztak egy rakásban. Minden angyal vidáman, kuncogva pakolta halomba azokat a díszeket, amiket ő fog elszállítani egy-egy család otthonába. Nagy volt az izgalom, a készülődés, a sürgés-forgás, mert már csak pár napjuk volt mindenhez. Hogy fognak örülni a gyerekek!

A mese folytatódik ...
 
Változz te is angyalkává! PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Németh-Kovács Nóra   

altEzen a héten mese helyett egy kedves kis játékot ajánlanék, amit bármikor, bárhol, bármeddig játszhatunk gyermekeinkkel, legyenek kicsik, vagy nagyobbak. Bármelyik családi ünnep remek alkalmat nyújt arra, hogy csemetéink angyalokká változzanak, amit biztosan élvezni fognak!

Nem tudom, ismerős-e Önöknek, amikor általános iskolába és gimnáziumba jártam, karácsony előtt kihúztuk egymás nevét, és annak az illetőnek kellett ajándékot készítenünk, vagy vennünk.

A mese folytatódik ...
 
A cápa, aki mindig csuklott, ha megijedt II. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Németh-Kovács Nóra   

altA nagy csuklás, és buborékeregetés közepette szerencsére Bölöjte nem felejtett el gondolkodni, és használni kezdte az eszét. „Ezek a buborékok jelezhetnének a többieknek, hogy itt vagyunk”, gondolta. „Ez figyelmeztethetné is a többieket, hogy valami történt, vigyázniuk kell, és közben segíthetnének is nekem megmenekülni.”

Bátor tettre szánta el magát: kiúszott a biztonságot adó korallok közül, és amilyen sebesen csak tudott, úszni kezdett a teleptől legmesszebb fekvő terület felé. A cápák persze azonnal észrevették őt, és üldözőbe vették!

A többiek nagyon megijedtek Böli tettétől, de tudták, nincs vesztegetnivalójuk, így kiúsztak ők is, és a telep felé úsztak. A bálnacápa család szerencsésen visszaért a telepre, és rohantak a vénekhez, elmesélték Bölöjte bátor tettét, és a segítségüket kérték. Böli elterelte a figyelmet a telepről, ez sikerült, de vissza is kéne hozni a kis hőst, aki biztosan folyamatosan csak csuklik félelmében!

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 17