Thigrincs mondja
(Fél) Búcsú a Pindurtól…(azaz az utolsó cikk) PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Németh-Kovács Nóra   

alt„Mindennek meg van a saját ideje”, ez az idézet állt annak az osztrák épületnek a falán, ahol egy évet töltöttem a főiskola előtt.

Itt van az ideje egy újabb váltásnak, illetve fél-váltásnak. A „Thigrincs mondja”, azaz a cikkrovat 2012 áprilisában indult, ekkor a Nagy 4 éves volt, a Kicsi pedig 1. Cikkeimben kis családkánk történetein át mutattam be egy-egy nevelési területet, élethelyzetet, problémát; és azokat a dolgokat próbáltam megmutatni, amik beváltak, vagy amik nagyon nem egy-egy szituáció megoldásában.

A cikkekben írtam a dicséretről és a büntetésről, a következetes (vagy nem…) nevelésről, a többemberes gyerekekről, a fociról, az utánzásról, a szobatisztaságról, és a szerepjátékokról. Majd írtam a nyaralási mizériákról, a közösségbe kerülés élményeiről, a szoptatás édes-bús pillanatairól, különböző évszakokhoz kötődő programlehetőségekről, a cumi-kérdésről, a babaprojektről (tervezéstől a szülésig, illetve a gyermekágyig), fogzásról, szülinapokról, majd a munka világába való visszatérésről. A vége felé pedig egyre több lelki dologról, érzelmi merengésről, dilemmákról, majd az önkéntes szoptatási segítői képzésemről…

Bővebben...
 
Három év óvoda után PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Németh-Kovács Nóra   

altMajdnem késve küldtem be a heti cikket, már lapzárta után pötyögöm e sorokat, szememben még a meghatódás könnyeivel. Hogy mért is érzékenyültem el? A Nagyról van szó, ma volt az évzárója az oviban. Lesz majd még ballagás is, nem is tudom, azt hogy élem túl, a mai nap után.

Egyrészt a készületek izgalma: nem nőtte ki a fekete ünneplőt? Jó még a fehér ing? Milyen cipőt adok rá? Ugye nem érzi majd magát rosszul, hogy szerepelnie kell? (nem értek egyet azzal, hogy szerepelniük kelljen, már ilyen kis korban, de persze jó látni, ahogy megmutatják, milyen okosak és ügyesek az ovisok).

Bővebben...
 
Tudták, hogy…?, azaz néhány érdekesség (nem csak) várandósoknak PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Németh-Kovács Nóra   

altÚgy adódott, hogy két nagyon érdekes konferencián vettem részt az utóbbi időben, az egyik a várandósságban és a szülésnél alkalmazható alternatívákat mutatta be, a másik pedig a szoptatásról szólt. Rengeteg új dolgot hallottam, sokat tanultam, és jó pár érdekes és izgalmas tény hangzott el a különféle szakemberektől, most ezekből említenék meg párat, nyilván a teljesség igénye nélkül, és csak nagyon röviden; akit érdekel, vagy akit érint, nézzen utána szakembernél!

Bővebben...
 
Nyárra készülve PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Németh-Kovács Nóra   

altMiközben ezeket a sorokat írom, mondjuk nem a nyár jut az eszembe, nagyon csúnya idő van, esik az eső, fúj a szél, ki se dugjuk az orrunkat a lakásból egész délután. De ha a naptárra nézek, közeledik a jó idő, és ezzel millió és millió terv, amiről jó, ha egy kis része megvalósul, de ha sikerül, akkor biztosan jó élményekkel gazdagodunk majd.

A Nagy hallott egy nyereményjátékról, ahol egy hetes nyaralást lehet nyerni. Nos, azóta folyamatosan erről karattyol, hogy ő nyaralni szeretne, egy hétig, és tegyek ezért valamit. Nos, még nem tudom a nyári programot, de szeretném úgy alakítani, hogy legyen benne víz. Meg fű. És nagy, nagyon nagy szabad tér. És egy jó nagy ház, ahol elférünk.

Bővebben...
 
Vár rájuk a felfedezni való világ PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Németh-Kovács Nóra   

altMájus első hétvégéje laza napokkal, izgalmas csatangolással, sok-sok élménnyel telt, megtűzdelve egy majálissal és egy anyák napjával.

Majáliskor felfedezetünk egy szuper játszóteret, és ott töltöttünk majdnem fél napot. A Nagy elemében volt, szerepjátékok tucatjával haladt játékról-játékra, mindenhol más ember bőrébe bújt, és nekünk is ehhez kellett alkalmazkodnunk. Délutánra maradt a majális, ami lelkes körhintázással kezdődött, és békés fagyizással fejeződött be. Még „kertmozi” is volt, és a fiúk úgy bámulták az óriási kivetítőn a Csinibabát, mintha valami mesefilm ment volna.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 19